KALATOIDUD 
           
        
        Kala töödeldakse eelnevalt, 
          pestakse korralikult, lõigatakse ümarateks tükkideks, lisatakse sool, 
          veeretatakse jahus ja küpsetatakse kuumal rasvaga määritud pannil. Pruunistatakse 
          mõlemalt küljelt, valatakse üle hapukoorega ja pannakse praeahju kuni 
          lõpliku valmimiseni. Kõrvale süüakse juurvilju.
        200 g kogre kohta võetakse
        1 tl. jahu, 10 g võid, 100 g hapukoort, 150 g juurvilja.
            
        Piimas 
          hautatud kala  
        Värske kala (väikesed kogred, 
          kiisad, ründid) puhastatakse, pestakse ja pannakse kuumakindlasse nõusse. 
          Peale valatakse piimaga segatud muna ja maitsestatakse soolaga (soola 
          võib lisada ka piima ja muna segule.) Küpsetatakse ahjus. Enne söömist 
          lisatakse veidi koorevõid.
        500 g kala kohta arvestatakse 
          50 g piima, 4 muna, 1 spl. võid, soola maitse järgi.
            
        Praetud 
          kala munaga (al marto restazj kal (ersa), al markta rjastaor kal (mokða)) 
           
        Selle toidu jaoks on vaja 
          jõekala (ahven, karpkala, latikas jne.). See töödeldakse eelnevalt, 
          pestakse hoolikalt ja lõigatakse fileeks. Edasi lõigatakse kala väikesteks 
          tükkideks, lisatakse sool ja piimaga segatud muna, mis valatakse 
          igale tükile eraldi ning praetakse rasvaga määritud eelnevalt kuumutatud 
          pannil. Pärast praadimist pannakse pann 5-7 minutiks kuuma praeahju. 
          Kõrvale süüakse juurvilja.
        250 g kala kohta võetakse 
          10 g võid, 1/2 muna, 150 g juurvilja.
            
        Küpsetatud 
          karpkala  
        Karpkala puhastatakse soomustest, 
          võetakse välja sisikond, raiutakse maha pea ja saba ning pestakse külma 
          veega. Lõigatakse tükkideks, lisatakse sool. Tükkidele riputatakse sibulapealseid 
          ning keeratakse seejärel oblikalehtedesse. Pannakse rasvaga määritud 
          pannile ja küpsetatakse praeahjus. Võib küpsetada ka kuumas tuhas lõkkes. 
          Kõrvale süüakse kartulit ja koorevõid, mis on pandud igale kalatükile 
          eraldi.
        330 g kala kohta võetakse 
          60 g rohelist sibulat, 400 g oblikaid, 30 g koorevõid, 1/2 kg kartuleid.