Soome-ugri KOKARAAMAT

  [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [mordva]

Salatid

Supid

Lihatoidud

Kalatoidud

Aedviljatoidud

Toidud jahust ja tangaintetest

Joogid
 
 
 

SALATID


Soolatud kaseriisikad hapukapsaga
Soolaga keedetud kala
Riivitud porgandid suhkruga
Rõigas õliga
Hautatud peet



Soolatud kaseriisikad hapukapsaga

Kapsas soolatakse koos kaseriisikatega. Lastakse seista 1 1/2 kuud ja võetakse siis vajalik kogus kapsast ja riisikaid välja. Juurde lõigatakse mugulsibulat ning peale valatakse taimeõli.

Soolaga keedetud kala

Kala puhastatakse, pestakse ja keedetakse soolaga maitsestatud vees. Seejärel võetakse välja, puhastatakse ning lõigatakse tükkideks. Peale valatakse taimeõli.

Riivitud porgandid suhkruga

Porgandid puhastatakse, pestakse ning riivitakse. Puistatakse peale suhkrut ja süüakse kohe.

Rõigas õliga

Rõigas pestakse, puhastatakse ja pestakse uuesti. Seejärel lõigatakse tükkideks ja riivitakse. Lisatakse sool ja taimeõli (soovitavam on kanepiõli).

Hautatud peet

Peedid pestakse, puhastatakse, pestakse uuesti, keedetakse väheses veekoguses kaanega suletud nõus või hautamispotis pehmeks. Süüakse lisandina teiste toitude juurde.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele