Soome-ugri KOKARAAMAT

  [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [udmurdi]

Suupisted ja salatid

Lihatoidud

Supid

Aedviljatoidud

Seenetoidud

Jahutoidud

Joogid
 
 

SUUPISTED JA SALATID

Metsasalat
Iževski salat
Sibulasalat


Metsasalat


Valmistatakse marineeritud või soolatud seentest (kaseriisikad, kuuseriisikad) ja keedetud kartulitest. Kartulid tükeldatakse, lisatakse rohelist sibulat ja vürtse. Kaunistatakse jõhvikate ja lehtsalatiga.
250 g seente kohta võetakse 150 g kartuleid, 40 g sibulat, 40 g lehtsalatit, 40 g jõhvikaid.


Iževski salat

Valmistatakse kana- või küülikulihast. Praetud või keedetud liha lõigatakse kuubikuteks, lisatakse tükeldatud kartulid ja hakitud marineeritud seened, soolakurgi tükid, keedetud muna, salatilehed ja rohelist sibulat. Viimatinimetatud komponendid hakitakse, segatakse hapukoore ja salatikastmega, lisatakse maitse järgi soola ja pipart. Kaunistatakse tomatilõikude ja rohelise hernega.
300 g liha kohta võetakse umbes 90 g kurki, 1 1/2 muna, 120 g kartuleid, 60 g lehtsalatit, 30 g hapukoort, 60 g majoneesi, 1/2 spl. salatikastet (selle puudumisel sama palju hapukoort või majoneesi), umbes 80 g marineeritud seeni.


Sibulasalat

Sibulapealsed hakitakse, lisatakse hakitud munavalge ja veidi tilli, maitsestatakse soolaga. Munakollane hõõrutakse hapukoorega läbi, lisatakse veidi äädikat ja segatakse kastmeks. Valatakse salatile.
160 g sibulapealsete kohta arvestatakse 1 spl. hapukoort, 1 muna, veidi äädikat (2 tl.), tilli.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele