Soome-ugri KOKARAAMAT

    [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [komi]

Põdralihatoidud

Kalatoidud

Seenetoidud

Aedvilja ja marjatoidud

Küpsetised

Joogid


 
 

SEENETOIDUD


Seene-kartulisalat

Võetakse umbes 300 g kupatatud seeni (võivad olla soolaseened), 3 keskmise suurusega kartulit, 1 kurk, 2 tomatit, 2 mugulsibulat ja 2 keedetud muna. Kõik ained hakitakse ja segatakse. Maitse järgi lisatakse soola, tilli, suhkrut, sinepit ja maitsetaimi. Hapukoort kulub sellele salatile umbes 100 g.


Seened munaga

Seened kupatatakse ja nõrutatakse. Lõigatakse tükkideks ja praetakse rasvas koos sibulaga. Soola lisatakse vastavalt maitsele. Muna ja piim segatakse ning valatakse seentele peale. Hautatakse ahjus.
300 g seente kohta võetakse 1 suurem mugulsibul, 2 muna, 1 1/2 klaasi piima.


Seenesupp

Valmistatakse nii värsketest kui kuivatatud seentest või soolaseentest. Värsked seened puhastatakse ja pestakse ning kupatatakse eraldi nõus. Kuivatatud seeni leotatakse 2-3 tundi. Kui soolaseened on liiga soolased, tuleb neid leotada. Vesi ja tangud pannakse keema, lisatakse seened ja pannil pruunistatud sibul. Maitse järgi pannakse soola. Võib lisada kartuleid. Pannakse hautamisnõuga ahju. Seal hoitakse suppi niikaua, kuni see on valmis.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele | tagasi esilehele