| Soome-ugri KOKARAAMAT |  
       [karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi] [handi mansi] [ungari]  | 
  
|  
         
 
 
 
 
 
  | 
      [isuri] Aed- ja juurviljatoidud Muna- ja lihatoidud Toidud jahust ja tangainetest Kalatoidud  | 
       
         KALATOIDUD Kalasupp kartulitega Puhastatud
        kala keedetakse külma vee, sibula ja soolaga pehmeks. Seejärel võetakse
        kala välja ja pannakse leeme sisse tükeldatud kartulid. Maitseks sobib
        ka mõni porgandilõik. Vahel lisatakse supile võis kuumutatud jahu,
        mida segatakse supileemega eraldi nõus ja valatakse supile juurde. Küpsetatud kala Puhastatud
        ja pestud suurem kala hõõrutakse soolaga sisse ja lastakse soolal
        veidi imbuda. Seejärel pannakse kala puutikkude peale pannile ja määritakse
        küpsemise ajal hapukoorega või pannile valgunud vedelikuga. Umbes
        poole tunniga on kala valmis. Süüakse kohe keedetud kartulitega.  | 
       
         | 
    |||||
| Soome-ugri 
      KOKARAAMAT ©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995  | 
     
       
 [aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud] [kalatoidud] [seenetoidud] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised] [joogid]  |