Soome-ugri KOKARAAMAT

[karjala] [liivi] [vadja] [isuri] [vepsa] [saami] [mari] [mordva] [komi] [udmurdi[handi mansi] [ungari]

 

 

 

 

 

 

  [handi mansi]

Põdralihatoidud

Linnulihatoidud

Kalatoidud

Seenetoidud


 
 

SEENETOIDUD

Supp kuivatatud seentest
Tangupuder seentega
Hautatud seened


Supp kuivatatud seentest

Seeni leotatakse eelnevalt soojas vees. Seejärel tükeldatakse ja pannakse koos kruupidega keema. Lastakse keeda, kuni kruubid on peaaegu pehmed, lisatakse sibul ja kartulikuubikud. Maitsestatakse soolaga.

Tangupuder seentega

Tangud pannakse koos veega hautamisnõusse. Nõu põhi määritakse rasvaga. Kuivatatud ja seejärel leotatud seened lõigatakse tükkideks ja segatakse tangudega. Lisatakse sibulat ja soola. Lastakse ahjus haududa, kuni kõik ained on pehmed.

Hautatud seened

Seened puhastatakse ja pestakse. Kupatatakse eraldi nõus ja seejärel tükeldatakse. Asetatakse hautamisnõusse koos rasva ja sibulaga. Hautatakse ahjus kaane all. Süüakse kartulitega, aga ka leivaga.



 
Soome-ugri KOKARAAMAT
©Koostamine. Katariina Juhanson, 1995

[aed- ja juurvilja toidud] [lihatoidud]  [kalatoidud] [seenetoidud]  [supid] [toidud jahust ja tangainetest] [piima- ja munatoidud] [küpsetised]  [joogid]

rahvaste leheküljele| tagasi esilehele