Soome-Ugri Rahvaste Infokeskuse pressiteade

26.07. 2001

Pressiteated 2001

Loe ka:

http://www.suri.ee/etnofutu/4/

Teised pressiteated:

"Etnofutu 4" kolib Tartust Viljandisse

Eile algas Tartus soome-ugri noorte loojate IV etnofuturismi konverents "Etnofutu 4", mis jätkub täna ettekannetega ning liigub homme Viljandisse, kus leiavad aset tööpajad ning kultuuriprogramm Ugrilaval ja Ugala teatris.

Eile alanud konverentsil on siiani ettekandeid peetud soomeugrilaste omausu, muusika, etnofuturismi arendamise ja leviku teemadel. Konverentsil osalejaid tervitas 2000. aastal "Kalevala" laulmise maailmameistriks saanud inglane Nick Hennessey, kes rääkis rahvusliku identiteedi tähtsusest ning inimese ühtekuuluvusest oma sünnikohaga. Hennessey, kes oma senistel rännakutel põlisrahvaste müüte uurides on muu hulgas jõudnud nii Karjalasse, Soome kui ka Setumaale, on "Kalevala" laulmise õpetust saanud vanadelt Karjala laulikutelt endilt ning jagab nüüd oma kogemust Eestis.

Konverentsi peaettekande pidas etnofuturismi teoreetik, Oulu ülikooli professor Kari Sallamaa, kes tõi oma ettekandes välja etnofuturismi olulisi…

Täna on räägitud etnofuturismi olemusest ja võimalustest, soomeugrilaste märgikeelest ning omausust. Pärastlõunal käsitletakse etnofuturistliku kirjanduse temaatikat. Täna kell 20.00 algab korp! Ugala aias (Kuperjanovi 16) soomeugrilise luule õhtu, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Homme, 27. juulil kolib etnofuturismi konverents Tartust Viljandisse, kus kolmel päeval toimuvad tööpajad ning tihe kultuuriprogramm.

IV etnofuturismi konverentsi korraldavad Fenno-Ugria Asutuse Hõimukeskus ja Soome-Ugri Rahvaste Infokeskus, Viljandi pärimusmuusika festival, Viljandi Kultuurikolledž, Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda ja Ungari Instituut. Konverentsi toetavad Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus (Sorose fondide koostööprogramm Kultuurikontaktid), Hõimurahvaste Programm, Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Tartu linn ja Soome Instituut.

Homme, 27. juulil kell 16.00 algab Viljandis Ugala teatri puhvetis "Etnofutu 4" pressikonverents, kus konverentsi Viljandi osast ning etnofuturismist üldse räägib konverentsi peakorraldaja Andres Heinapuu. Ugrilaval toimuvast kõneleb Kauksi Ülle. Välis-Eesti kunstnik Peeter Sepp tutvustab oma hiieinstallatsiooni, küsimustele vastavad Oulu ülikooli professor Kari Sallamaa, Udmurdi ülikooli dotsent Viktor Šibanov ja teised etnofuturismi võtmefiguurid.

Konverentsi kava: http://www.suri.ee/etnofutu/4/

Kirsti Ruul
Soome-Ugri Rahvaste Infokeskuse referent

Tel 055 16923

http://www.suri.ee