Aken soome-ugri maailma * Liivi esileht * SURI liivlastest

Liivi Kroonika 1997

1988-96 | 1998 | 1999

15. 03. tähistas kontserdiga Riias oma 25. tegevusaastat liivlaste ansambel "Lîvlist".

2. 08. Irçl (Mazirbes, Kuramaa, Läti) tähistati 9. korda liivlaste püha. . Toimus liivikeelne jumalateenistus ja rahvamuusika kontsert, milles osales ka eesti rahvatantsurühm. Oli avatud fotonäitus ja näitus liivi rahva ajaloost. Liivi päeva avas Pouliò Klaviòa, Liivi Seltsi esimees Aldis Ermanbriks tervitas kokkutulnuid liivi rahva nimel. Kohal viibisid Eesti, Soome ja Norra suursaadikud Lätis, kes samuti esinesid tervituskõnedega, tervituse saatis ka USA suursaadik. Eelmisel päeval oli lõppenud liivi laste laager, kus neile õpetati emakeelt ja liivi kultuuri. Laagrist osavõtjad esinesid ka Liivi püha kontserdil.

10. 10. korraldas Läti saatkond Eestis kohtumise Tartu ülikoolis õppiva liivlase Valt Ernðtreitiga, kes kõneles liivlastest ja liivi kultuurist.

15.-19. 10. Eesti hõimupäevad olid sedapuhku pühendatud liivlastele. Hõimupäevadel osalesid kõik neli liivi muusikakollektiivi, koorid "Lîvlist" ja "Kandla" ning ansamblid "Vîm" ja "Skandinieki". Tallinnas Soome Instituudis toimus Liivi päev, Tartus Kirjandusmuuseumis liivi ja võru-teemaline konverents. Hõimupäevade ajal võis Reavanglas vaadata fotonäitust liivlaste eluolust. (Pikemalt hõimupäevade lõppkontserdist Tallinna Matkamajas loe Kristin Kuutma artiklist)

17.-22.10. Joðkar-Olas (Marimaa, Vene Föderatsioon) soome-ugri rahvaste III teatrifestivalil Majatuli esines ühemehe-etendusega liivi ja eesti muinasjuttude ainetel Tartu Lasteteatri näitleja ja lavastaja Priit Karm.

1988-96 | 1998 | 1999


Aken soome-ugri maailma * Liivi esileht * SURI liivlastest