Põhja-Liivimaast saab turismipiirkond

Läti väikelinnas Staiceles kohtusid Eesti ja Läti piiriäärsete omavalitsuste esindajad, kes valisid Põhja-Liivimaa turismimagnetiteks suhteliselt puutumatu looduse ning eesti, liivi ja läti ajaloolise kultuuri. Omavalitsuste esindajad said kokku Euroopa Liidu Credo projekti “Põhja-Liivimaa” raames, mis peale turismipiirkonna loomise tahab toetada kohalikke ettevõtjaid. Samuti on projekti eesmärk suunata piirkonda investeeringuid seniste infrastruktuuride parandamiseks ja uute rajamiseks ning aidata kaasa piiriületamise lihtsustamisele.

"Üks päev Liivimaal" on esimene konkreetne turismimarsruut, mis on kavas koostada juba eelolevaks suveks. Projekti “Põhja-Liivimaa” teisel tööseminaril Staiceles osalesid Kilingi-Nõmme, Saarde, Tali, Staicele ja Mazsalaca omavalitsused ning külalised naaberpiirkondadest ja maakonnavalitsustest.

Möödunud aastal toimus muistsel liivi alal Staiceles linnavolikogu esimehe Jânis Bakmanise ja Liivi Kultuurikeskuse eestvedamisel liivi päev. Toimus konverents “Liivlased Vidzemes”, avati liivi kõrts-muuseum-infopunkt Pivâlind. Loe lähemalt Infolehest nr 1 (17) 1999.


Fenno-Ugria Infoleht, 2000, nr 1 (21). © SURI, 2000