Soome-Ugri Rahvaste Infokeskuse pressiteade

17.10.2003

Pressiteated 2003 

Pressiteated 2002
Pressiteated 2001

Loe veel:

Hõimupäevade 2003 kava

 

Soome-Ugri Rahvaste infokeskuse ja Jazzkaare pressiteade

Täna kogunevad hõimlased Tartusse

Hommikupoolikul toimub Tiigi Seltsimajas seminar “Jutuvestmine – kas taasavastatud traditsioon?” (kava - http://www.vilmsi.ee/users/kadi/web/Seminar.doc). Esinevad külalisjutustajad Karjalast ja Marimaalt, raamatu “Sugulaste muinasjutud” koostaja, emeriitprofessor Pille Kippar, lasteaiakasvatajad ja muud juttudega praktiliselt seotud inimesed. Seminari korraldab Piret Päär Rahvakultuuri Keskusest. Seminarisse on põimitud ka saami muusiku Ulla Pirttijärvi joiu-tööpaja, mis algab kell 15.00.

Kell 19.00 toimub Tartu ülikooli aulas hõimupäevade galakontsert(tasuta), millel astuvad üles udmurdi, vepsa, mari, ersa ja komi folkloorirühmad ning Väike Hellero, Sinimaniseele ja Liinatsuraq Eestist. Lisaks ehtsale rahvakunstile saab kuulata ka karjala rokki legendaarse Santtu Karhu esituses ja ungari rahvamuusikast inspireeritud džässi Béla Ágoston Triolt. Iidseid saami joige esitab Ulla Pirttijärvi Soomest. Pärast kontserti jätkub hõimuõhtu vabamas vormis Tiigi Seltsimajas.

***

Pühapäeval on Eesti Rahva Muuseumis kogu pere hõimupäev.

***

Laupäeval koonduvad kõik hõimupäevade külalised Tallinna, et osaleda Rahvusraamatukogus kell 16.00 algaval hõimupäevade lõppkontserdil. Hõimupäevad lõpevad Suure Hõimuõhtuga Kloostri Aidas.

Vabaõhumuuseumis toimub kella 15-st alates jutupüha Piret Pääri juhtimisel.

Lisainfo esinejate ja kava kohta: www.suri.ee/hoimup/hp2003/