Soome-Ugri Rahvaste Infokeskuse pressiteade

6.10.2003

Pressiteated 2003 

Pressiteated 2002
Pressiteated 2001

Loe veel:

Hõimupäevade 2003 kava

 

Soome-Ugri Rahvaste infokeskuse ja Jazzkaare pressiteade

Hõimupäevad 14.-19. oktoober – Jazzkaar: “Piirideta põhjala” 14.-18. oktoober

NB!! Hõimupäevade ja projekti Piirideta Põhjala ühine pressikonverents toimub 09.oktoobril kell 14.00 Kloostri Aidas sakstekambris, kus kavast ja esinejatest räägivad täpsemalt Anne Erm ja Jaak Prozes. Olete oodatud!
RSVP : 611 44 05 ja info@jazzkaar.ee

Teisipäeval, 14. oktoobril algavad järjekordsed hõimupäevad. Hõimupäevad on soome-ugri maailma tähtsaim regulaarne kultuurisündmus, mis sai Eestis alguse juba 1929. aastal. Hõimupäevade eesmärgiks on tutvustada laiemale publikule soome-ugri rahvaid ja eestlaste kuulumist nende hulka. Sel aastal toimuvad hõimupäevad leiavad aset koostöös Jazzkaare projektiga “Piirideta Põhjala”.

Projekti “Piirideta Põhjala”, mis on tänavuste hõimupäevade n-ö süda, peaesineja on tuntud Islandi ansambel Mezzoforte, kes esineb 15.oktoobril kell 20.30 Sakala keskuses. Muusikaprogrammi raames astuvad Eesti publiku ette ka nii Tallinnas, Tartus kui Viljandis üles Santtu Karhut & Talvisovat – maailma ainus aunusekarjala (livvi) rockbänd, Béla Ágoston Trio Ungarist, eestlastele juba armsaks saanud Julgi Stalte ning saami joigaja Ulla Pirttijärvi koos Frode Fjellheimi ja Snorre Bjerckiga Norrast.
Ulla Pirttijärvi ei piirdu Eestis ainult esinemistega, vaid annab ka joigamisalast algõpetust kõigile huvilistele õpikodades Viljandi Kultuurikolledžis, Tallinnas G. Otsa nimelises muusikakoolis ning Tartus Tiigi Seltsimajas.

Peale eelpool mainitud esinejate külastavad Eestit liivi, vepsa, udmurdi, komi, mari, ersa ja mokša rahvamuusikud ning jutuvestjad, keda on võimalik näha kuulata ka maakondades. Tallinnas Kloostri Aidas toimuvad teisipäevast reedeni rahvaste õhtud, laupäeval suur hõimupidu.

Kõrvade puhkamiseks pakuvad tänavused hõimupäevad EKA Saamimaa uurimisreisi temaatikal põhinevat näitust “Nelja tuule retk”, Ungari foto- ja etnograafi László Kunkovácsi fotonäitust “Ungari karjusekultuur“ (korraldaja Ungari Instituut) ning Eesti Rahva Muuseumis (Tartu) juba avatud ülevaatenäitust “EKA soome-ugri joonised ERMis”. Pühapäeval toimub ERMi näituse juures perepäev “Hõimurahva tuba”.

Hõimupäevade kava: www.suri.ee, kontsertide kava: www.jazzkaar.ee.

Lähem info:
Jazzkaar: 6 114 405, info@jazzkaar.ee
Hõimupäevad: 6 445 119, jprozes@eki.ee